Direktlänk till inlägg 19 juli 2012

Bilresa

Av Anna - 19 juli 2012 09:45

Mina söner har vant sig vid att åka långt sedan de var små. D, Jonathans storebror, var bara 4 veckor när han första gången gjorde den långa turen upp till Norrlands vackraste – Höga kusten, där jag härstammar ifrån.




Hur gör man för att hålla dem underhållna och nöjda i 10-11 timmars resande?
Jag brukar ha med mig en överraskningspåse, som när de var mindre innehöll några käcka leksaker som passar sig för bil – allt ifrån ficklampor med mönster (som passar bra när det blir mörkt i bilen), till leksaksfläktar, hoppande grodor, blåsinstrument (med inte alltför högt ljud, eller övertejpad högtalare) samt litet kladdfritt godis.


Nu när de är litet äldre (D 13 och J snart 9) så är det bärbar DVD med filmer (varav varsin ny film till resan samt en de kan titta på gemensamt – ofta en nyare Disneyfilm). De har också PSP och storebror har sin smartphone.


Under resan har vi vattenflaskor till alla, som kan tas med in och fyllas på när man tar rast för att äta eller fika på något ställe. Vi är inte så bra på att fika i naturen så vi stannar på de mer tillgängliga fiken/rastplatserna/matställena (oftast McDonalds eftersom Jonathan äter deras mat – har precis börjat äta deras hamburgare som jag skär i bitar åt honom).


Vi har alltid en kartbok med oss, och GPS, där de kan se hur långt vi åkt och hur långt vi har kvar. Det går förvånansvärt bra att även vila en stund när de har ett par kuddar på mittenarmstödet J


Just idag är vi på väg hem. Efter ett stopp på ett köpcentra för att köpa upp födelsedagspengarna för J:s del, så är vi på väg hemåt. En tredjedel av resan är klar och  nu längtar pojkarna hem även fast de saknar mormor, morfar och Daniel. Som Jonathan  sa innan vi  åkte – ”Vi ses nästa gång! Då kommer ni till oss, Ok!”


Kram alla

Anna

 
 
mariellejohnsson

mariellejohnsson

25 juli 2012 23:31

Åh vad spännande och intressant att läsa om hur ni gör när ni reser. Vi har också rest mycket med våra barn och det har gått förvånansvärt bra. De är liksom uppvuxna med det och visste väl inget annat :-)
Det jag tycker är extra kul är att det kan funka så bra även med barn som har funktionsnedsättningar. Det som varit svårt/kämpigt tycker jag mest har varit när dom har blivit osams, syskonen alltså.

http://mariellejohnsson.wordpress.com

 
Ingen bild

AnnaHelena70

26 juli 2012 16:25

Håller med Marielle! Mina har aldrig haft något val utan har åkt dessa långa sträckor hela sina små liv :-) Nästa vecka ska vi försöka utöka repertoaren och försöka oss på tåg och en kortare båtresa varsin dag. Det tror jag också är viktigt - att öka flexibiliteten och att de ska kunna åka andra färdsätt också.
Vi har en fantastiskt snäll storebror till Jonathan så vi har inte det problemet. Han vet också mycket om autism och funktionshindret - och känner Jonathans gränser. D, hans storebror, är väldigt social och empatisk ;-)
Kram

 
Annie

Annie

2 augusti 2014 13:56

Hej! Kul berättelse om era resor! Använder ni någon typ av bagagevåg för att väga ert bagage?

http://xn--bagagevg-g0a.nu

Anna

2 augusti 2014 17:20

Hej Annie!
Nej, jag har bara använt en vanlig personvåg (den här gången fungerade den inte så vi fick chansa) men vi försöker att inte packa så mycket annat och då har hans näringsdrycker alltid kommit under maxvikt!
MVH
Anna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 25 januari 2017 20:25

Jonathan, 13, ville bara ha en tandkräm – då grep främlingar inhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Kxj9o/jonathan-13-ville-bara-ha-en-tandkram--da-grep-framlingar-in    Från djupet av våra hjärtan <3 TACK!    ...

Av Anna - 14 februari 2016 16:07

  TANDOPERATION   Våra erfarenheter av utdragning av tänder eller operation av tänder för Jonathan har varit långt ifrån god.   Jonathan har gått hos Pedodontin, som är specialisttandläkare på sjukhuset för barn som har tandläkarskräck och/...

Av Anna - 31 december 2014 11:35

Jonathan fick världens bästa nyhet igår. Roller coaster tycoon World kommer ut våren 2015 till PC. Ser riktigt häftigt ut:https://www.youtube.com/watch?v=bkYDqYcyEU0   Ha ett riktigt Gott Nytt År allihopa Kram Anna ...

Av Anna - 29 november 2014 13:50

Det har varit en turbulent höst, som på ett sätt gått lättare än jag trodde - för jag befarade det värsta. All personal kring J byttes ut på skolan. T.o.m. hans resurs sedan 6,5 år tillbaka... Det finns mycket att säga om tillvägagångssättet, och d...

Av Anna - 23 augusti 2014 19:30

Follow my blog with Bloglovin

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok


Skapa flashcards